MEREJKOVSKI DMITRI
Evanghelia necunoscută
„O carte șocantă despre viața lui Iisus Hristos și minunile făcute de Fiul Domnului. O carte despre incompatibilitatea lumii așa cum este ea cu învățăturile Fiului Domnului. «Lumea, așa cum este ea, și această Carte nu pot fi împreună. Sau lumea, sau Cartea: sau lumea ar trebui să nu mai fie ceea ce este, sau această Carte trebuie să dispară din lume. Lumea a înghițit-o așa cum omul sănătos înghite otrava sau cum bolnavul înghite medicamentul; a înghițit-o ca s-o absoarbă în sine sau s-o elimine pentru totdeauna. Lupta de douăzeci de veacuri, iar în ultimele trei secole lupta este de așa natura, încât și un orb ar vedea: nu pot fi împreună; sau acestei cărți sau acestei lumi îi vine sfârșitul.»«A existat Iisus?» La această întrebare va putea răspunde nu cel pentru care El doar a existat, ci acela pentru care El a existat, există și va există. Că a existat știu și copiii, însă înțelepții nu știu. «Cine ești Tu?»; «Până când o să ne scoți sufletul?» (Ioan, 8.25, 10.24).Ce este El – mit sau istorie, umbra sau trup? Trebuie să fii orb ca să confunzi trupul cu umbra; dar și orbul, de îndată ce întinde mâna și pipăie, își dă seama ce e trup și ce e umbra. Nimănui nu i ar fi trecut prin cap să se întrebe dacă a existat Hristos, dacă, înaintea acestei întrebări, rațiunea nu i ar fi fost întunecată de dorința că Hristos să nu fi existat.În anul 1932, El e la fel de Necunoscut, e o enigmă, e «semnul care va stârni împotriviri» (Luca, 2.35), ca și în anul 32. Minunea apariției sale în istoria universală este pentru oameni o veșnică albeață pe ochi: sunt gata mai curând să nege istoria decât s o accepte împreună cu această minune.«O, minune a minunilor, uimire nesfârșită! Nu se poate spune, nu se poate gândi ceva care să depășească Evanghelia; pe lume nu există nimic cu care am putea s-o comparăm». Aceste cuvinte le spune marele gnostic din secolul al II lea, Marcion; și iată ce spune un simplu catolic iezuit din veacul al XX lea: «Evanghelia nu stă alături, nici chiar mai presus de toate cărțile omenești, ci în afara lor; ea are cu totul altă natură». Da, altă natură: această carte se deosebește de toate celelalte cărți mai mult decât se deosebește radiumul de celelalte metale sau fulgerul de toate celelalte focuri; chiar parcă nu ar fi câtuși de puțin «carte», ci ceva pentru care nu avem nume. – Dmitri Merejkovski„Semnul divinității lui Iisus este deja faptul că într un timp atât de scurt – un an și câteva luni – toată lumea s a umplut de învățătura Lui și de credința în El.“ – Origene„A existat Hristos?“, l-a întrebat Napoleon pe Wieland la un bal dat la curtea din Weimar, în timpul congresului de la Erfurt din anul 1808. „E la fel de absurd ca și cum ați întreba dacă au existat Iulius Cezar sau Excelența Voastră“, i-a răspuns Wieland. „Bine spus“, a răspuns Napoleon și s a îndepărtat, zâmbind.
List Price: $3.99 (Final bulk discount pricing is based on quantity)
ISBN: 9786068260273
Uh oh. It looks like this title is out of stock.
Did you know eBooks never run out? It's true. We have millions of titles available right now. You can download an eBook in seconds.

Why eBooks are the Smart Way to Go

Deep bulk discounts and $0 in shipping costs means you save big with bulk eBooks. Plus, eBooks are typically cheaper than print books.
Distribute your eBooks via text message, email, social media, and more using redeemable eBook codes. Users can get their eBook instantly.
Receive Readership Analytics & Redemption Reports for proven engagement and user data, including name and email address.
Read from the convenience of our web reader or download the BookShout app on your favorite smart device to read anywhere.
Want to make the smart switch to eBooks? CLICK HERE
Not convinced yet? No problem. We can still get you the print books you need. Fill out the request form below and a member of our sales team will be in touch quickly.

Request Bulk Purchase:
Book Format*
Book Quantity*
How will the books be used?*


Interested in Gift Cards?
9786068260273 medium Bulk gift card c973c6294bb562c572cc09448c6304915953cb77b337c63c74b0d98ee2f3afc7
Benefits
Plastic Cards are standard Gift Card Size (3.375” x 2.125”). Cards can include scratch-offs over the redemption code. Cost less than distributing/shipping Print books. Great for Events, Churches, Schools, Authors, etc.